Tunnelmia Pietarista

Pietarin leirikoulu 11.5.2016-14.5.2016
Olimme Pietarissa siis neljä päivää. Päivät olivat keväisiä ja aurinkoisia, ja ehdimme käymään monessa paikassa. Jo venäläinen katukuva oli erilainen kuin Suomessa, ja kaikki oli todella suureellista. Kaduilla oli koko ajan paljon ihmisiä, ja metrolinjoja oli peräti viisi (verrattuna Suomen yhteen linjaan se oli todella stressaavaa). Kaupungiss oli paljon nähtävää, ja varsinkin arkkitehtuuri oli upeaa: esimerkiksi vanhat kirkot olivat suuria ja taiteellisia mosaiikkilattioista koristeellisiin kattoihin.

Ryhmämme kanssa kävimme kiertelemässä monissa kohteissa, esimerkiksi taidemuseossa Eremitaasissa, jossa emme ehtineet kylläkään ajan puutteen vuoksi nähdä edes puoliakaan. Hieno hetki oli, kun kävimme ylhäällä Iisakinkirkon kolonnadissa, mistä näki pitkälle koko kaupungin ylle. Kaupunkiin tutustuimme myös vapaa-ajalla katuja samoillen sekä kanavaristeilyllä.

Vierailimme myös ystävyyskoulussa, jossa osallistuimme muutamalle oppitunnille. Tutustuimme oppilaisiin yhteiskuntaopin ryhmätyön merkeissä. Venäläiset oppilaat olivat kanssamme mielellään ja veivät meitä koulun jälkeen kaupungille esimerkiksi syömään ja huvipuistoon.

Iltapäivisin meillä oli runsaasti vapaa-aikaa, joista suurimman osan käytimme siis kiertelemällä kaupunkia. Hotellimme sijaitsi Nevski Prospektin sivukadulla, joka oli ihanteellinen sijainti – olimme vain kävelymatkan päässä monista kaupoista (näimme jopa kaupan, joka erikoistui suomalaisten tarvikkeiden myyntiin!) ja ravintoloista. Nähtävää ja koettavaa oli paljon, mutta oli kivaa myös vain oleskella hotellihuoneessa katsellen kaupungin näkymiä ja syöden venäläisiä sipsejä!

Katja, Anna & Tinja

 

Kommentointi on suljettu.