Leirikoulussa Lontoossa

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tämän vuoden Lontoon leirikoulu järjestettiin 18.- 22.04.2016. Lähtijöitä oli 10 opiskelijaa sekä kaksi opettajaa. Lähtöpäivänä kaikilla oli tuskaisen aikainen herätys, mutta se ei välttämättä pienen matkajännityksen takia painanut. Onneksemme saavuimme kohteeseen jo aamuvarhaisella, mikä mahdollisti paljon aktiviteetteja koko päivälle. Ilmassa oli kuitenkin huomattavissa pientä väsymystä; junan päätepysäkki, Cockfosters, aiheutti hilpeyttä matkustajien keskuudessa.

Ensimmäisenä päivänä kävelimme lähialueilla ja saimme nähdä myös Buckinghamin palatsin. Illalla vetäydyimme omiin huoneisiimme ja latasimme akkuja seuraavan päivän kävelyjä varten. Toisena päivänä kävelimme ympäri kaupunkia, tutustuimme paikalliseen julkiseen liikenteeseen sekä vierailimme luonnontieteen ja tekniikan museoissa. Kolmas päivä kului paikasta toiseen kulkemiseen; hyppäsimme aamulla maanalaiseen ja kuljimme pienellä paatilla, joka toimii ikään kuin vesiteitse kulkevana ratikkana. Näiden kohteiden jälkeen koimme aidon lontoolaisen ruuhkabussin. Vierailimme matkustamisen lomassa Greenwichissä, jossa pääsimme näkemään kuninkaallisen observatorion, Britannian merimuseon ja kohdan, joka määrittelee GMT-aikavyöhykkeet. Torstaina ja perjantaina kiertelimme jälleen ympäri kaupunkia ja porukkamme jakaantui itselleen mieluisiin nähvyyksiin. Osa pääsi tutustumaan kohteen historiaan tarkemmin samanaikaisesti, kun puolet kuljeskeli tutkaillen tunnettuja maamerkkejä.

Päällimmäisenä jäivät varmasti kaikkien reissaajien mieleen upea sää, uudet tuttavuudet ja paikat. Julkisen liikenteen oppiminen ja kävely muistuvat myös hyvänä kakkosena. Erityiskiitos Merville ja Saijalle sekä kaikille, jotka mahdollistivat Lontoon-matkamme.

Lotta Rajakaltio

Kommentointi on suljettu.