Kuinka lisätä omaa hyvinvointia?

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Oma hyvinvointi on tärkeä asia, josta täytyy pitää huolta. Jos hyvinvointi ei ole kunnossa ei esimerkiksi voi olettaa, että koulukin sujuisi hyvin. Hyvän elämän perustana toimii hyvä ja monipuolisesti rakennettu hyvinvointi, josta saimmekin eväitä Heklun ensimmäisistä Hyvinvointimessuista!

Hyvinvountimessut 2016 oli menestys! Opimme jokainen jotakin uutta, minkä muistamme varmasti vielä pitkään. Hyvinvointimessut tarjosivat kaikille jotain kiinnostavaa: oli kampaamoa, parturia, mielenterveysasiaa, ravitsemusasiaa sekä paljon tarpeellista ja kiinnostavaa tietoa niin päihteistä kuin erilaisista ammateista!

Kuinka hyvinvointia voi siis lisätä käytännössä?
Pyri olemaan suunnitelmallinen koulu-/työelämässä: tee muistiinpanoja siistisi, säilytä papereita kansioissa tai muovitaskuissa, pidä aikataulua, milloin pitää tehdä mitäkin, ja pysy suunnitellussa. Pyydä apua, kun siltä tuntuu. Kaikki tämä suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys motivoi ja sen kautta vähentää valtavaa ja vaarallista stressiä.

Tee asioita, joista sinulle tulee hyvä mieli. Pyri siihen, että teet mieluisia asioita säännöllisin väliajoin, sillä ne lisäävät endorfiinin eli mielihyvähormonin tuotantoa.

Ole sosiaalisesti aktiivinen: seurustele kavereiden kanssa, pysy ajantasalla maailman menosta, uusimmista terveyssuosituksista sekä jaa tietoa muillekin! Muista kuitenkin kultainen sääntö: kohtelet muita tapaan, jolla itse haluaisit tulla kohdelluksi. Tämä kultainen sääntö ei luo sinullevain  mielenrauhaa vaan posiitivista energiaa sitäkin enemmän. Negatiivisen ilman sijaan pyri luomaan positiivista, turvallista ja helposti lähestyttävää ilmapiiriä, jossa viihtyisit itsekin.

Tärkein asia, jolla lisäät hyvinvointiasi, on edistää sitä kaikin tavoin. Jos huomaat, ettei kropassa tai mielessä kaikki tunnu normaalilta, tee asialle jotain ja hae apua. Jos kaikki vaivat lievistä vakaviin hoidetaan saman tien, estää se hyvinvoinnin täydellistä lamaantumista. Ilman hyvin voivaa mieltä emme kykene tekemään mitään kunnolla. Suosittelisinkin kaikille, että kuuntelette itseänne, kehoanne ja yritätte selvittää, onko kaikki kunnossa. Keho kyllä viestii, jos kaikki ei ole hyvin.

Viimeiseksi, älä pala loppuun vaan suunnittele! Tee kaikki mielummin hyvin kuin täydellisesti. Säästä se aika, jonka käyttäisit työsi pikkutarkkaan viimeistelyyn, mielummin itseesi. Ole elämäsi prioriteettilistan kärjessä, sillä olet tärkeä!

TEKSTI: Birsen Avdo

KUVAT:
http://quotesgram.com/take-care-of-yourself-quotes/
JA Birsen Avdo

 

Kommentointi on suljettu.